KompaniaProfil i kompanisë › Arritjet
<p><strong>1996</strong><br />Maj: AMC nis shërbimet si kompania e parë e telekomunikacionit celular në Shqipëri</p><p><strong>2000</strong><br />Gusht:&nbsp;COSMOTE blen 85% të aksioneve të AMC<br />Dhjetor: AMC hedh në treg produktin me paragesë ALBAKARTA</p><p><strong>2001</strong><br />Dhjetor: Numri i abonentëve kalon 273 mijë</p><p><strong>2002&nbsp;</strong><br />Dhjetor: AMC hedh në treg shërbimet roaming për ALBAKARTA</p><p><strong>2003&nbsp;</strong><br />Dhjetor: Mbulimi i rrjetit të AMC arrin 90% të popullsisë dhe 80% të territorit</p><p><strong>2004&nbsp;</strong><br />Dhjetor:&nbsp; Hedh në treg “AMC Wireless Internet” përmes GPRS</p><p><strong>2005</strong><br />Shkurt: Hedh në treg shërbimet MMS <br />Tetor: Përshtat identitetin e korporatës të COSMOTE, duke qenë e para kompani e grupit që konsolidoi vizualisht pozicionin e saj në grup </p><p><strong>2006</strong><br />Tetor: Nis programe biznesi për klientët Corporate, duke ofruar shërbime të integruara për sipërmarrjet e mëdha si dhe për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme</p><p><strong>2007</strong><br />Shkurt: Abonentët AMC arrijnë shifrën 1 milion<br />Qershor: E para në tregun shqiptar që ofron teknologjinë EDGE<br />Shtator: Hedh në treg brandin me parapagesë WHAT’S UP me tarifat më&nbsp;të leverdisshme&nbsp;në treg</p><p><strong>2008&nbsp;</strong> <br />Dhjetor: Abonentët e AMC arrijnë në 1.4 milion</p><p><strong>2009</strong><br />Dhjetor: Abonentët e AMC kalojnë shifrën 1.9 milionë</p><p><strong>2010</strong><br />Janar: Vë në zbatim fushatën e re të pozicionimit të korporatës, me sloganin “E shohim botën si ti” <br />Në bashkëpunim me RIM dhe Apple, hedh në tregun shqiptar me sukses BlackBerry dhe iPhone</p><p><strong>2011</strong><br />Shtator: AMC është ofertuesi më i lartë në tenderin për licencën e dytë 3G në Shqipëri<br />Nëntor: Sjell më sukses iPhone 4S në tregun shqiptar<br />Dhjetor: Ofron shërbimin fiks “AMC Fix”, duke ofruar çmimet më konkurruese në tregun shqiptar<br /></p><p><strong>2012</strong><br />Janar: Hedh në treg shërbimet e gjeneratës së 3-të në Shqipëri, vetëm 3 muaj pas marrjes së licencës 3G, me çmimet më konkurruese dhe shpejtësinë më të lartë të të dhënave në treg, duke arritur deri në 48 mbps.<br />Qershor: AMC mbulon me sinjal 3G rreth 95% të vendit.<br />Nëntor: AMC vlerësohet me çmimin “Ekselencë në biznes” për shërbimin 3G.<br />Dhjetor: Partners Albania i akordon AMC çmimin e Filantropisë 2012, për kontributin e vazhdueshëm në fushën sociale.</p>